Hem arrow Nyheter arrow Infact.se - bygga kunskapsöversikter enkelt

Sök på Digiref.se

Ämne

Alla lärresurser

 

Lärresurserna finns även under fliken Alla kategorier.

ReadSpeaker webReader
Infact.se - bygga kunskapsöversikter enkelt  E-post

logotype_infact_bubblor.pngInfact.se är ett pedagogiskt verktyg som har öppen källkod skapat av Forskning.se -  du kan gratis ladda ned programvaran på egen webbserver via SourceForge.net. Infact är ett verktyg för att bygga kunskapsöversikter som interaktiva mindmaps där man får en klar överblick och väljer djupdykning i de olika bubblornas faktapresentationer. Systemet bygger på bildbaserat lärande, där övergripande texter och interaktiva illustrationer samverkar till pedagogiskt utformade kunskapsscener. Läs mer på http://www.infact.se/

logo_88_blue.gifForskning.se kan nu erbjuda en helt webbaserad programvara som är open source. Företagen Attentec och NOC har programmerat det nya verktyget för Forskning.se, utvecklingsarbetet har även fått visst konsultativt stöd från Högskolan i Gävle.

infact_logo.pngPå hemsidan www.infact.se så kan organsationer, lärosäten m fl nu ladda hem verktyget helt gratis - för installtion på egen webbserver. Eftersom verktyget har öppen källkod kan nu fler bidra med nyttig funktionalitet till glädje för andra. Vill du prova Infact så kontakta Mats Brenner, Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den   på Learning Center vid Högskolan i Gävle. Webbplatsen för testa Infact kommer finnas på www.provainfact.se (Webbplatsen kommer upp under maj månad, 2011).

 
cfllogga.giflc_vit.gif  gcf.jpg bib_gavle.gifhigcolor.gif