Hem arrow Nyheter

Sök på Digiref.se

Ämne

Alla lärresurser

 

Lärresurserna finns även under fliken Alla kategorier.

ReadSpeaker webReader
Nyheter
Resursguide - sök öppna lärresurser (OER)  E-post

oerliten_s.jpgResursguide för öppna lärresurser är en svensk webbplats med framförallt tips & råd hur du söker öppna lärresurser för högskolestudier, men även för t ex  lärarutbildning och skola.

Gå till: http://libguides.lub.lu.se/oer

Läs mer...
 
Beta-testning av Infact - Intresseanmälan  E-post

Beta-testning av Infact - Du behövs för att förbättra verktyget Forskning.se har beställt som är ett verktyg för att enkelt skapa egna Infactproduktioner som t ex  www.forskning.se/planeten

logga_index3.gifVerktyget är också byggt för att fungera i samproduktion där människor med olika roller kan interagera med varandra. Därför finnst ex funktioner där man kan markera sig som klar samt anteckningsfält för allmänna kommentarer. Vi jobbar fram verktyget tillsammans med företagen Attentec/Noc och Högskolan i Gävle och vi vill gärna att verktyget ska bli så användarvänligt att det kan fungera för fler än oss själva. Vi söker alla typer av kommentarer som kan förbättra verktyget och är så tacksamma för att du vill hjälp oss testa funktionerna!

Läs mer...
 
Öppna lärresurser, en växande grupp i nätverket DELA  E-post

oerprojekt1.pngÖppna lärresurser är en grupp som växer stadigt inom nätverket DELA, den är skapad av OER-projektet inom ITHU.

 Öppna lärresurser finns ju överallt på nätet men varför används de så sällan? Vi är ett projekt och arbetsgrupp inom flera svenska lärosäten som vill visa fördelar och möjligheter med att dela med sig.

Webbsida: http://www.ithu.se/oer
Plats: http://libguides.lub.lu.se/oer

 

OER-gruppen som heter Öppna lärresurser finns hos nätverket DELA.

Gå till: http://shareanduse.ning.com/group/OERprojekt

 
Open Access-veckan 18 - 24 oktober, 2010  E-post

oaweek_header8.jpg 

 Denna vecka är det Open Access Week 2010.

 

 

Läs mer om vad som händer här:  http://www.openaccessweek.org/profiles/blogs/welcome-to-open-access-week

Hämta hem informationsmaterial med vad du kan göra på ditt lärosäte eller bibliotek här: http://www.openaccessweek.org/page/englishlow-resolution

 
Webbseminarium om öppna digitala lärresurser  E-post
Låna andras bästa idéer - och inspirera studenternas lärande. Välkommen till ett webbseminarium om öppna digitala lärresurser den 8 september kl. 15:00-16:30

oerliten_s.jpgLärare över hela världen har fram till idag skapat och publicerat drygt 1,5 miljoner lärresurser och lärobjekt på nätet som andra fritt får använda i sin undervisning, s.k. öppna digitala lärresurser (OER).
Öppna lärresurser (OER - Open Educational Resources) rör sig om allt från de mest konkreta övningar och kurser, till resurser tänkta att inspirera eller utmana.
Läs mer...
 
Intervju med Marit Synnevåg från Norge om OER  E-post

Alastair Creelman intervjuar flera experter i serien om internationella perspektiv på öppna lärresurser - denna är med Marit Synnevåg från Oslo. Marit är konsult och har anlitats av bland andra Norgesuniversitet för att undersöka tillväxten av öppna lärresurser inom norsk högre utbildning. 

Se intervjun med Marit Synnevåg, klicka här!

Läs mer...
 
Globalarkivet - ladda ner och sprid vidare  E-post

globalarkivet_banner_animerad.gifGlobalarkivet förenar två perspektiv: global solidaritet och digital solidaritet. Här finns öppna lärresurser! 

 

Globalarkivet www.globalarkivet.se  drivs av Världsbiblioteket www.solidaritetshuset.se

Arkivet rör teman som social utveckling, jämställdhet, rättvis handel, miljö, demokrati och de hot som ojämna maktförhållanden utgör. Arkivet bidrar till en fri, effektiv och allmän informationsförsörjning.

 

 
Två filmer om öppna lärresurser  E-post

120px-film_reel_svg.pngFilmerna är producerade inom ett OER-projekt av Nätverket för IT i högre utbildning (ITHU). Projektet är finansierat av Kungliga Bibliotektet (KB). Mathias Klang ger en sammanfattning om Creative Commons och Alastair Creelman ger en introduktion till öppna lärresurser.  

Se filmerna här (Filmerna finns även på YouTube och Vimeo).

 
Välkommen till Verktyg för lärande!  E-post
snh_banner_logo700.jpgVälkommen till Verktyg för lärande!  Wikis, bloggar, video. ljud, bilder… ja, listan över nya möjligheter för lärande är lång. Människor kommunicerar och samarbetar via nätet som aldrig förr – i och utanför högskolans värld. Som pedagog öppnar detta nya möjligheter men det är lätt att känna sig vilsen och inte veta var man skall börja. Verktyg för lärande finns för att inspirera fler att utforska olika sätt att berätta och att se de pedagogiska möjligheter som idag finns tillgängliga via datorer och Internet. Allt material är fritt tillgängligt och finns till för dig som är nyfiken på nya möjligheter för undervisning och lärande. Välkommen till Verktyg för lärande, gå till: http://larverktyg-snh.se/ 
 
Gratis i skolan  E-post

gratis_100218_468.gifGratis i Skolan hittar du kostnadsfria materiel, evenemang, lärarhandledningar, lektionsunderlag och annat som inte kostar något! Besök gratisiskolan nu! Beställ idag!

Här hittar du:
* Artiklar om utvecklingsarbete i skolan
* Böcker
* PDFer
* DVDer
* Informationsmaterial
* Evenemang
* Testversioner av inlärningsprogram
Temat just nu är EU!

Få det skickat till dig. Allt är HELT GRATIS!

Gratis i Skolan ägs och drivs av Skolporten AB, 11882 Stockholm; 08-56 22 6800

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>

Resultat 11 - 20 av 39
cfllogga.giflc_vit.gif  gcf.jpg bib_gavle.gifhigcolor.gif