Hem arrow Nyheter

Sök på Digiref.se

Ämne

Alla lärresurser

 

Lärresurserna finns även under fliken Alla kategorier.

ReadSpeaker webReader
Nyheter
Allt du behöver veta om digitala prov och digital tentamen  E-post

Projekt Digital tentamen II - via SUNET (SUNET Inkubator) är nu avslutat och har verkat under år 2015 och under åren 2017/2018. På projektets webbplats kan du ta del av alla inspelade webinar, alla systemlösningar för digitala prov på marknaden, erfarenhetsrapporter och forskning/studier kring digitala prov/digitala tentamen.

Det finns även en diger rapport (2015) som heter Datoriserad tentamen på 170 sid, som mer är som en handbok - från ex till limpa - vad du och din organisation ska tänka på och planera för när det gäller att inför digitala prov och digital tentamen. LYCKA TILL! 

 Gå till: https://wiki.sunet.se/display/Inkubator/Digital+Tentamen+II

Det finns även en undersida på projektet webbplats, med vanliga frågor och svar samt videofilmer hur studenter och lärare kommer igång med digitala prov/digital tentamen. På denna webbsida kan du även se vilka systemlösning för digitala prov/datoriserad tentamen som svenska lärosäten hade hösten 2018. Gå till: https://wiki.sunet.se/pages/viewpage.action?pageId=27754527

 
Inomhusmiljö & hälsa - OpenSNH.se  E-post

inomhus_banner.pngTema Kompetens för inomhusmiljö och hälsa innehåller öppna digitala lärresurser i form av inspelade föreläsningar, handböcker/e-böcker, webbsidor, TV- och radioprogram m m.

Du som student och lärare kan använda detta fria undervisningsmaterial för att komplettera ditt kursmaterial.

Bibliotekarier kan komplettera sina ämnesguider och internetresurser för flera ämnesområden.

Innehållet i temasidan harCreative Commons-licens som ger dig rätten att fritt använda och kopiera (med hänvisning till källan): Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)

Hoppas du får nytta av alla öppna lärresurser!

Medverkande

Umeå universitet, Yrkeshögskolan Novia (Finland), Intereg Botnica-Atlantica, Länsstyrelsen Västerbotten, Österbottens förbund (Finland), Region Västerbotten, UR, Högskolan i Gävle, Mittuniversitet

 

 
Open SNH  E-post

sustainable_bild_opensnh.jpgOpen SNH - www.opensnh.se är en ny webbplats för akademiska resurser.

Här finns flera teman, bl a Vetenskapsteori och metod och Studieteknik & Akademiskt skrivande . Samverkansgruppen www.snh.se som just nu består av Högskolan i Gävle, Mittuniversitetet och Utbildningsradion (UR) står bakom webbplatsen.

Under 2014 så kommer ett nytt tema som heter "Hållbar utveckling" att produceras. 

 
Webinars om öppna lärrsurser  E-post

oerliten_s.jpgwww.oersverige.se är hemsidan för ett samarbetsprojekt kring öppna digitala lärresurser (Open Educational Resources, OER) som arrangerar nio webbinarier i ämnet fram till maj 2013.

 Vem som helst kan delta kostnadsfritt.

 Välkommen!

 
Webinar 4 december 2012, kl 14-15: Vad är öppna lärresurser och hur hittar jag dem?  E-post

Tid: 4 december 2012, kl 14-15
Plats: Virtuellt mötesrum i Adobe Connect. Läs mer

Kostnadsfritt. Föranmälan krävs!

Detta seminarium kommer att handlar om frågor kring vad öppna digitala lärresurser är och hur man hittar dem via olika söktjänster på nätet.

Anmälan och mer om webinaret här: http://oersverige.se/webbinarium4/

Läs mer...
 
Webbinarium den 28/11: Hur kan jag använda digitalt material i min undervisning?  E-post

Tid: 28 november 2012, 14.00-15.00
Plats: Virtuellt mötesrum i Adobe Connect. Läs mer

Kostnadsfritt. Föranmälan krävs!

Arr: www.oersverige.se

Anmäl dig här: https://sites.google.com/site/oersverige/home/ny-sida-3

Se inspelningen här: http://oersverige.se/webbinarium3/

Läs mer...
 
Infact - nytt gratis verktyg  E-post

logotype_infact_bubblor.pngInfact.se är ett pedagogiskt verktyg som har öppen källkod skapat av Forskning.se -  du kan gratis ladda ned programvaran på egen webbserver via SourceForge.net. Infact är ett verktyg för att bygga kunskapsöversikter som interaktiva mindmaps där man får en klar överblick och väljer djupdykning i de olika bubblornas faktapresentationer. Systemet bygger på bildbaserat lärande, där övergripande texter och interaktiva illustrationer samverkar till pedagogiskt utformade kunskapsscener. Läs mer på http://www.infact.se/     Se en Infact om Infact på www.infact.se/infact  Se en kort film här på YouTube (får spridas/ändras).

 
Infact.se - bygga kunskapsöversikter enkelt  E-post

logotype_infact_bubblor.pngInfact.se är ett pedagogiskt verktyg som har öppen källkod skapat av Forskning.se -  du kan gratis ladda ned programvaran på egen webbserver via SourceForge.net. Infact är ett verktyg för att bygga kunskapsöversikter som interaktiva mindmaps där man får en klar överblick och väljer djupdykning i de olika bubblornas faktapresentationer. Systemet bygger på bildbaserat lärande, där övergripande texter och interaktiva illustrationer samverkar till pedagogiskt utformade kunskapsscener. Läs mer på http://www.infact.se/

Läs mer...
 
Blackboard CourseSites - web2.0 lärplattform  E-post

logo_coursites_240.pngBlackboard (Bb) var en de första lärplattformarna på webben som hade web2.0-funktionalitet, detta var redan 1998 - 2002. Nu har Bb med CourseSites släppt nästa generations lärplattform. Varje lärare eller kursadministratör kan fritt skapa 5 kurser i systemet. Som student finns flera sätt logga in i lärplattform/kursen och systemet har en speciellt utvecklad funktion för kursinvitationer. Prova på använda Bb som lärplattform gratis!

Gå till: https://www.coursesites.com

Läs mer...
 
Seminarium om OER 3 mars i Lund  E-post

oerliten_s.jpgSeminarium om öppna lärresurser (OER) i Lund den 3 mars. Du kan även följa den via webbkonferens med vanlig Internetuppkoppling.

Anmälan, mer information och program samt lite smakprov på innehållet finns på http://www.lub.lu.se/oer

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>

Resultat 1 - 10 av 39
cfllogga.giflc_vit.gif  gcf.jpg bib_gavle.gifhigcolor.gif